Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Szobanövények linkgyűjtemény linkjeinek képes leírásai - keresés a linkek között
részletek »

Szobanövények képes leírás

Képes leírás

Itt vagy: szobanoveny.tlap.hu » Képes leírás
Keresés
Találatok száma - 51 db
A 10 legerősebb légtisztító szobanövény

A 10 legerősebb légtisztító szobanövény

A növények a fotoszintézis folyamán eltávolítják a levegőből a szén-dioxidot, helyette oxigént bocsátanak ki, és párásítják a levegőt. Egyes szakemberek pedig azt is megállapították, hogy sok növény az olyan ártalmas gázokat is képes kiszűrni, mint a formaldehid, a benzol vagy éppen az ammónia: ezeket a gázokat a növény apró pórusain keresztül nyeli el, míg másokat a gyökerek és a virágföld vize szív el. Bizonyos szobanövények különösen hatékonyan szűrik a levegőt.

A szobanövények jótékony hatásai

A szobanövények jótékony hatásai

A szobanövények nagyon jól jelzik egy lakószoba vagy iroda élhetőségét. Vajon pontosan hogyan hatnak egészségünkre, a levegőminőségre vagy az elektronikus berendezéseinkre? A kutatókat egy ideje foglalkoztatja, hogy a növények jelenléte többek között a cserépben lévő föld miatt nem növeli-e a levegő lebegőrészecske-tartalmát, hiszen például a számítógép merevlemezét tönkreteheti, ha por van körülötte. A washingtoni egyetemen végzett vizsgálat azonban egyértelműen bizonyította, hogy növények jelenlétében a por 20%-kal csökkent.

Aloe Vera

Aloe Vera

Az Aloe vera trópusi származása miatt a mi éghajlatunkon nem télálló, ezért a nyáron szabadban tartott aloét lassan téli szállására kell költöztetnünk. A legalacsonyabb hőmérséklet, amit még károsodás nélkül elvisel, az + 5°C. Mivel az éjszakai hőmérséklet napról-napra alacsonyabb, bármikor időszerűvé válhat a feladat. Nem mindegy azonban, hogy hol találunk számára helyet: télen az Aloe a nyugalmi időszakát tölti, hogy tényleg pihenhessen, néhány környezeti feltételnek eleget kell, hogy tegyünk. Lehetőleg világos és viszonylag alacsonyabb hőmérsékeltű helyre tegyük. 16-18°C a legideálisabb. Számoly hely közül választhatunk: lehet egy télikert, fedett terasz, lépcsőház ablaka, világos pince, stb. Ám, ha a lakásunkban melegebb van, akkor feltétlenül világos ablak közelébe helyezzük a növényünket, mert a sötét meleg helyen a levél szövetei megnyúlnak, világoszöld és gyenge hajtásokat fog hozni.

Amarillisz

Amarillisz

A legmutatósabb téli virágok egyike, aminek az a nagy értéke, hogy otthonunkban, saját magunk nevelhetjük fel. Ennek a kedvelt és egyre nagyobb tömegben termelt virágnak már az elnevezésével is van egy kis baj. A 18. század eleje óta ismerik a kertészek, és Európában számos híres botanikus dicsekedhetett gazdag gyűjteménnyel a különböző fajaiból. Később rájöttek arra, hogy korántsem minden növény Amaryllis, amit annak gondoltak, sőt éppen a nálunk ismert amarillisz nem szolgál rá erre a névre, mert a helyes elnevezése: Hippeastrum. A botanikusok és a hivatásos kertészek ezt a nevet használják, a virágszerető nagyközönség azonban nehezen adja fel szokásait, és változatlanul amarillisznek nevezi ezt a szép virágot.

Anthurium

Anthurium

A téli és kora tavaszi hónapokban gyakran csodálkozva és kissé sóvárogva nézzük a virágüzletek kirakataiban az egzotikus flamingóvirágot. Élénkpiros, néha rózsaszín vagy fehér, tenyérnyi nagy, fényes fellevele karcsú, csavarodó torzsavirágzatot vesz körül. Az Anthurium scherzerianum - dél-amerikai flamingóvirág virága rendkívül tartós, vágva is heteken át friss és szép marad. Levelei sötétzöldek, nyelv alakúak, körülbelül 20 cm hosszúak, 5-6 cm szélesek, bőrszerűek, ívelten kihajlók.

Hirdetés
Anyósnyelv (Sansevieria trifasciata)

Anyósnyelv (Sansevieria trifasciata)

Aki minden szobanövényével csődöt mond, az próbálja meg az anyósnyelvet. Szívós, erőteljes növekedésű, mutatós szobanövény. Jól tűri a száraz levegőt, huzatot, a vízmentes időszakokat, ragyogó napsütést. Télen azonban elpusztul, ha huzamosabb ideig túlöntözik. Az anyósnyelv felfelé ívelő levelei a föld alatti gyökértörzsből erednek, akár a 90 cm-t is meghaladhatják. Harántirányban sötéten sávozott, sötétzöld leveleit sárga szegély keretezi. Hosszú füzérben megjelenő virágzata jelentéktelen. Neveljük égetett agyagcserépben. Az alacsony növésű levélrózsás fajták kevésbé népszerűek.

Az 5 legstrapabíróbb szobanövény

Az 5 legstrapabíróbb szobanövény

Szerintünk nincs olyan ember a Földön, akinél soha nem ment tönkre szobanövény. Ebből és az elhalt növények okozta lelkiismeret-furdalásból kiindulva összegyűjtöttük a legigénytelenebbeket. Lista. A szobanövények ápolása nem könnyű feladat, nehéz összeválogatni azokat a fajtákat, amelyek pont a te lakásodban érzik jól magukat. Ki ne nézte volna végig a drágán vásárolt gyönyörű növények halálát. Először csak egy-két levél hullik le, aztán sorra majdnem az összes, végül marad egy száraz kóró, pár levéllel, amit bosszúból tartott meg a növény, hogy ne legyen szíved kidobni. Persze lehet próbálkozni tápszerekkel, megvilágítással, ritkább és gyakoribb öntözéssel, de ezek sokszor sikertelenek, különösen, ha olyan növényről van szó, ami a pálmaházban érezné legjobban magát, közvetlenül a krokodil negyven fokos páradús ketrece mellett. Persze nem kell lemondanod a virágokról, akkor sem, ha eddig még nem jártál sikerrel. Bemutatjuk neked a szobanövények túlélő mestereit, bennük biztosan nem fogsz csalódni. Igénytelenek, mindent kibírnak, huzatot, hideget, meleget szárazságot és túlöntözést. Génjeik a legkeményebb kiképzésen estek át, hogy levegyék a növénygondozás minden terhét a válladról.

Begónia

Begónia

A begóniát világos, mérsékelten meleg helyen tartsuk. Sötétben és tűző napon elpusztul. Legkedvezőbb számára az egyenletes, 18-20 C fok körüli hőmérséklet. - Mérsékelten öntözzük, de leveleit közvetlenül ne érje víz. Legjobb lágy esővízzel locsolni. A földlabda egyenletesen nyirkos legyen. A túlöntözés a gyökerek rothadását, a növény pusztulását okozhatja. - Télen 15-18 C fokon pihentessük, elég kéthetenként öntözni, havonta egyszer tápoldatozni. Ilyenkor leveleinek zömét elveszti.- Tavasszal, áprilisban ültessük át jó szerkezetű, humuszos földbe. Lehetőleg műanyagcserépben tartsuk, hogy megőrizze a nedvességet. Átültetéskor az idősebb növényeket vágjuk vissza.

Begónia ápolása

Begónia ápolása

A szobai nevelésre szánt begóniafajták széles választékából a begónia elatior-hibridek a legkedveltebbek. Az angol származású J. Veitch volt az, aki 1883-ban elsőként keresztezte a dél-amerikai gumós begóniákat a Kelet -Afrikából származó Begonia socotranávaI. Így jött létre az első elatior-hibrid, amelynek Veitch a John Heal' nevet adta. A keresztezéseket később más botanikusok folytatták. Ennek köszönhető, hogy ma, bő száz évelmúltával az érdekes begóniafajták egész sorából választhatunk. A begónia virágai csaknem egész évben nyílnak, és sokáig szépek. A begóniák között van egy törpe fajta is, amely fele akkora, mint a begónia elatior. Apró, kecses virágai csaknem mindig egyszerűek. A legkülönfélébb színárnyalatokban kapható mini begóniák az ablakpárkány elragadó díszei.

Hirdetés
Bonsai - Japán kultúra a magyar kertekben.

Bonsai - Japán kultúra a magyar kertekben.

Az itthoni kertkultúra kialakításához igyekszünk segítséget nyújtani az itt bemutatott bonsai és alakfa (big bonsai) példákkal. Különálló részekre osztottuk a tartalmat, amelyek a következők: Bonsai Blog: A növények változását figyelemmel kísérő, valamint a friss inoformációkat tartalmazó napló. Lombos fák : Magyarországon honos lombos fákból készített bonsai-ok. Lombos fák gyüjteményének képei. Galéria. A bonsai tálak mérete, színe a fa

Bonsai blog

Bonsai blog

Bonsai - Fehér Imre vagyok. Bonsai, alakfa és kerti bonsai készítéssel foglalkozom. A kor az egyik legfontosabb tényező egy bonsai életében. Az idő múlása nyomot hagy a növényen. Ezen változások mindennapi nyomonkövetése és bemutatása, valamint az aktuális információk közzététele a célom ezzel a bonsai bloggal.

Bonsai fajták

Bonsai fajták

A japánok a bonsait a kínai stílusból vették át és az uralkodói nagykövetség hozta divatba Japánban (7-9 század). A Kamakura időszakból származó penjing a Heian időszakbeli szokásokra hivatkozik és néhány papírtekercsre lett feljegyezve (megrajzolva). A Muromachi időszakban a penjing Japánban különféle formákat öltött. Csakúgy mint a Japán kert, ez is átvette a Wabi-sabi művészformát. Ebben az időben a bonszai még csak egy kiválasztott társadalmi réteg képviselőinek szórakozása volt. Az Edo időszakban a bonszai nevelése már a daimyo, szamuráj, kereskedő és városlakó réteg számára is elérhetővé vált. A bonsai-cserép népszerűvé válását követően sok fazekasmester szakosodott kimondottan e típusú áru készítésére. Azt mondják, hogy a bonsai használata e szakaszban kezdődött. Sok Japán Ukyjo-én szerepel (浮世絵) (vékony falapokra festett tájképek).

Bonsai weboldala

Bonsai weboldala

Ez az oldal elsősorban azért jött létre, hogy segítséget nyújtson a kezdő bonsai tulajdonosoknak a növények helyes tartásának elsajátításában. De természetesen minden bonsai kedvelőt szeretettel várok. Ha van időd kérlek gyere a fórumba. Köszönet a következő oldalaknak és készítőiknek. Nélkülük nem jöhetett volna létre ez a lap.

Ciklámen

Ciklámen

Szabálytalanul gömbös gumóik a föld alatt, vagy annak felszínén helyezkednek el. A levelek széles szíves, vagy vese alakúak, gyakran foltosak, általában tél végén jelennek meg, a száraz nyári időszakban elpusztulnak. A virág csúcsálló, a szirmok száma 4 vagy 5, általában 180°-os szögben visszahajlók (ez a jellegzetesség már a bimbóban is megfigyelhető), színük rózsaszínű, ritkábban fehér. Apró terméseiket hangyák terjesztik. A kétszikűek nagy részével ellentétben a csíranövényen csak egy sziklevél látható, mert a másik elcsökevényesedett[2].

Dísznövény kereskedelem és webáruház

Dísznövény kereskedelem és webáruház

Üdvözöljük önöket a disznoveny webáruház honlapján. Webáruházunk dísznövények, azon belül is lombos fák, örökzöldek, cserjék, évelők, futó és kúszó növények, télálló bambuszok, díszfüvek, rózsák, gyümölcsfák árusításával foglalkozik, melyek szabadgyökeres, földlabdás és konténeres formában vásárolhatóak meg. Választékunk széles körű, fajtákban és méretekben egyaránt. Áruházunk az egész ország területén vállalja dísznövénye ingyenes kiszállítását, saját gépjárműveivel, ha vásárlása eléri, vagy meghaladja az 5000 Ft-os vásárlási értéket. A szállítás a rendeléstől számított 21 nap alatt történik meg. A fizetés az áru átvételekor történik készpénzzel, vagy átutalással, de ebben az esetben rendelését csak akkor vesszük 100%-ra, amikor megérkezik az Ön által rendelt dísznövény pontos összege számlánkra. Garanciát a dísznövényre az áru átvételéig vállalunk. Köszönjük, hogy meglátogatta weboldalunkat, reméljük, hogy kínálatunk felkeltette érdeklődését, ha igen kattintson a Dísznövényeink menüpontra, ahol megnézheti és kiválaszthatja az önnek legjobban megtetsző dísznövényt. Áraink az ÁFÁ-t tartalmazzák! A képek csak illusztrációk, nem egyeznek a kiszállítási méretekkel. A méreteket mindig az adott dísznövénynél találhatja meg.

Fittonia

Fittonia

A hálóslevél nem fényigényes, ezért sötétebb lakásokban is nevelhető. Szépen mutat ámpolnanövényként kosárba függesztve olyan helyen, ahol nem éri huzat. Páraigényes örökzöld, ezért leveleit naponta vízzel kell permetezni. A pára fokozására terítsünk a cserép alatti tálkába kavicsréteget, amelyet félig vízzel felöntünk, de csak anynyit, hogy a cserép alja ne érjen a vízbe. Mivel gyökerei nem ereszkednek mélyre, hanem közvetlenül a földfelszín alatt húzódnak, lapos cserépbe vagy mélyebb tálba is ültethetők, amelyben gyökerei oldalirányba terjeszkedhetnek. 20-24 °C körüli hőmérséklet kedvező számára, de nem csökkenhet 16 fok alá, mert ez a növény pusztulásához vezet.

Fórum a virágokról

Fórum a virágokról

Én katalógusból még sosem vettem virágot, valahogy jobban megbízom abban amit megnézhetek előben, megforgathatok. A photoshoppal meg olyan csuda virágokat tudnak előállítani ezekben a katalógusokban, Rolling Eyes - ami tiszta átverés.

Tuti menü